BEVERWIJK - Het is een clubwedstrijd die altijd enorm spannend is bij Filmclub IJmond. Met nerveuze gezichten en een zenuwachtig gedoe wordt aan de bar in de Prinsenhof koffie gedronken en wachten de vertoning van hun productie af.

Op deze avond waren het 7 mooie films die de jury mocht beoordelen. De jury bestond uit 3 oud-leden van de filmclub. Leden die hun sporen ruimschoots hebben verdiend t.w. Laura Broersen, Eric Elenbaas en Nico Jansen. Nadat alle films vertoond waren ging de jury in beraad. Na zeker 3 kwartier kwam de witte rook en kwam de jury met een eensluidige uitslag.

De film Glow 2016 van Marcel Scheerman werd als beste beoordeeld. De jury had het moeilijk om de films in diverse genres te beoordelen. Maar de film Glow 2016 gaf een goede impressie van een lichtkunstfestival in Eindhoven. Hier kwamen 30 lichtkunstenaar uit binnen en buitenland bijeen. Met mooie beelden en diverse standpunten is de fantastische lichtshow goed vastgelegd. De muziek was juist gekozen en ondersteunde de film perfect. Enkele shots hadden wel iets korter gemogen om de film nog dynamischer te maken. De film was netjes gemonteerd en gaf een helder en duidelijk beeld van het lichtspel. Marcel proficiat!