BEVERWIJK - Het Longpunt Beverwijk en het Sportfondsenbad Beverwijk zijn op 5 maart 2012 hun samenwerking gestart. Als enige zwembad in de regio, wordt er speciaal voor mensen met een longaandoening, de mogelijkheid geboden om te komen zwemmen.

Op maandag 7 maart 2022 vieren we dat het Sportfondsenbad Beverwijk al 10 jaar deze speciale zwemlessen geeft in samenwerking met het Longpunt rayon NoordHolland-Noord. We willen deze mooie samenwerking niet zomaar voorbij laten gaan. Alle zwemmers worden na de les, door het zwembad in het zonnetje gezet, want er is een feestelijk kopje koffie of thee met iets lekkers. En iedereen gaat naar huis met een leuke attentie, namens het zwembad.

Waarom is bewegen zo belangrijk voor een longpatiënt?
Longpatiënten hebben veel baat bij extra beweging, omdat ze daarmee de longfunctie op pijl houden. Er worden specifiek op de longen gerichte oefenen gedaan. Na het zwemmen van een aantal baantjes volgt bijvoorbeeld een training voor de ademhaling, dat is heel belangrijk. De meeste zwemmers hebben veel baat bij deze speciale zwemlessen. De zwemles is een aanvulling op de bestaande longrevalidatie die door fysiotherapeuten wordt geboden.

Wanneer zijn de Astma/ COPD-zwemlessen?

Alle longpatiënten kunnen iedere maandagmiddag van 13.30-14.30 uur deelnemen aan deze speciale zwemles. Voor meer informatie neem contact op met Toos Ploegaert 06-45606799 (contactpersoon van het Longpunt) of kijk op onze website www.sportfondsenbadbeverwijk.nl

Een samenwerking om trots op te zijn! Op naar de volgende 10 jaar samenwerking. Graag tot ziens in het Sportfondsenbad Beverwijk aan de Kuikensweg 84