BEVERWIJK - Nu ons land weer in lockdown is gegaan, moeten we onszelf weer thuis zien te vermaken. Voor veel mensen houdt dit in dat sociale contacten wegvallen. Radio Beverwijk adviseert: zet de komende weken de radio wat vaker aan. Juist in deze sombere en onzekere tijden is de lokale omroep velen tot steun. Rond de feestdagen, maar ook in de maanden daarna, staan de vrijwilligers van Radio Beverwijk klaar om de dagen net iets mooier te kleuren.

Toen Nederland in het voorjaar van 2020 voor het eerst in lockdown ging, was dat bij Radio Beverwijk goed te merken. Vrijwilliger Ab Jenema: ,,We zagen een duidelijke toename van het aantal telefoontjes, zowel door de week heen als in het weekeinde. Elke ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen luisteraars bij ons een plaat voor iemand aanvragen. Dat levert niet alleen een leuk programma op om naar te luisteren, maar het heeft ook een sociale functie. Onze vrijwilligers hebben voor iedereen een vriendelijk woord klaar en dat contact is voor veel mensen erg waardevol.’’ De verzoekplaten worden van maandag tot en met zaterdag verwerkt in het programma 'De Ochtendmix' en op zondagochtend in 'Goedemorgen IJmond', een programma waarin uitsluitend Nederlandstalige aanvragen welkom zijn.

Geen 'Grote Kerstshow'

Gewoonlijk pakte Radio Beverwijk op eerste kerstdag flink uit. Een groot team van vrijwilligers verzorgde elk jaar de 'Grote Kerstshow', een programma waarin luisteraars thuis werden bezocht en leuke prijzen konden winnen. Tegelijk was het in de studio dan 'open huis' en kon iedereen langskomen voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Deze inloopmogelijkheid werd zeer gewaardeerd, maar kan in verband met de lockdown dit jaar geen doorgang vinden. Jenema: ,,Erg jammer natuurlijk, maar we laten onze luisteraars ook op eerste kerstdag zeker niet vallen. We maken een mooi programma van 10.00 tot 14.00 uur met verzoekplaten en spelletjes. Er valt dus nog steeds wat te winnen en iedereen kan gewoon bellen voor een praatje en een plaatje.’’

Ontvangst
Radio Beverwijk is te ontvangen via de etherfrequentie 105.4 FM in Beverwijk en omstreken. Op het digitale kabelnetwerk van Ziggo is het signaal te vinden op kanaal 919. Via www.radiobeverwijk.nl is het station wereldwijd te beluisteren.