BEVERWIJK - Weet u het verschil tussen mossen en korstmossen? Of hoe veel soort er voorkomen? NME Beverwijk & Heemskerk organiseert samen met Johan Görtemöller en Bram Birza een lezing over mossen en korstmossen in de educatieruimte van Kinderboerderij de Baak in Beverwijk. De lezing is op 15 februari van 19.30 21.00 uur.


Mossen en korstmossen

Ze worden vaak in één adem genoemd, maar er zitten grote verschillen tussen beide. Mossen zijn planten en korstmossen zijn een samenwerking tussen een schimmel en een alg. In Nederland komen zo'n 800 soorten korstmossen en korstmosparasieten voor. Onderwerpen als evolutie, groene daken, stikstof en architectuur komen tijdens deze lezing aan bod. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

Over Johan Görtemöller en Bram Birza

De lezing wordt gegeven door Johan Görtemöller, beheerder van Thijsse's Hof in Bloemendaal en door Bram Birza, student aan de universiteit in Wageningen (plantenwetenschap en biologie).

De lezing zal ongeveer 1,5 uur zal duren. De lezing start om 19.30 uur. Locatie: Kinderboerderij de Baak, Westerhoutweg 18, Beverwijk.

Aanmelden

Deze lezing is specifiek voor volwassenen. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar en deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden via: www.nmebeverwijkheemskerk.nl/mossen2024