BEVERWIJK - De lezing ‘Blik onder water’ over onderwaterfotografie, waar het Beverwijker Dagblad eerder deze week aandacht aan heeft besteedt, van 8 oktober aanstaande bij fotografiecentrum ISOO kan door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan. De lezing wordt nu verplaatst naar 11 maart 2019.

Arthur de Bruin en Matthijs de Vos weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen. Arthur is projectleider vissenonderzoek bij Stichting RAVON. Daar houdt hij zich bezig met onderzoek naar zoetwatervissen en herstel van het leefgebied van zeldzame vissoorten zoals de grote modderkruiper. Matthijs is specialist Ecologie bij Waterschap Rijn en IJssel. Hij houdt zich bezig met de monitoring van de ecologische waterkwaliteit en de aanleg van vistrappen.

Vanuit deze beroepen zijn ze beiden veel bezig met veldonderzoeken in en langs het water en hebben ze gedetailleerde kennis van de ecologie onder water. Sinds een aantal jaar hebben ze een eigen bedrijf Blikonderwater, dat foto’s en film levert voor diverse projecten zoals bijvoorbeeld aan de natuurfilm Holland Natuur in de Delta en de nieuwe EO serie De Wildernis Onderwater.

Maar hoe pak je deze vorm van fotografie aan? Moet je altijd een duikuitrusting gebruiken en welke cameraspullen zijn hiervoor nodig? In deze lezing nemen de onderwaterfotografen en -filmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos je mee in een visuele reis onder water.