BEVERWIJK - Ter ere van het 100-jarige bestaan heeft Zijne Majesteit de Koning aan Sportfondsen het Predicaat Koninklijk toegekend. Erik Tromp en Han Witvoet namen op 4 april 2024 het predicaat in ontvangst uit handen van gouverneur Emile Roemer, commissaris van de Koning in Limburg.

Erik Tromp, directeur van Sportfondsen: “Ik ben onbeschrijfelijk trots en vereerd dat we voortaan Koninklijk mogen heten. Het is een kroon op het werk van meer dan 3.000 collega’s die zich dagelijks inzetten voor de vitaliteit van Nederland. Wij geloven namelijk in de kracht van bewegen en in het plezier om dat samen te doen. Voor lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid.”

Predicaat Koninklijk


Het Predicaat wordt alleen ter gelegenheid van een bijzonder jubileum (100- of 125-jarig bestaan en verder bij een veelvoud van 25 jaar) verleend aan ondernemingen die wat betreft aard, omvang en betrouwbaarheid aanzien hebben en op hun gebied een eerste of een zeer vooraanstaande plaats innemen in het Koninkrijk der Nederlanden, bij voorkeur met een internationale uitstraling.

Over Sportfondsen


Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Sportfondsen geeft energie

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was de droom van Han Bierenbroodspot, de oprichter van Sportfondsen, om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.