BEVERWIJK – Vanaf begin september starten de handhavers van gemeente Beverwijk met een inloopspreekuur. Op een vaste locatie en tijdstip kunnen inwoners en ondernemers met de handhavers in gesprek over de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. Met het spreekuur wil de gemeente het contact met inwoner versterken en samenwerken aan een veilige en prettige woon- en leefomgeving.

Gebiedsgerichte aanpak
De gemeente kiest voor een gebiedsgerichte inzet van handhaving. Dit betekent dat handhaving aanwezig is in het gebied waar vraagstukken spelen of waar behoefte is aan extra inzet.

In het centrumgebied en Oosterwijk is aanleiding om meer zichtbaar aanwezig te zijn. Daarom starten de handhavers met een spreekuur. Ook gaan ze vaker een rondje door beide wijken maken. Hierdoor zien handhavers wat er speelt, kunnen ze contacten leggen met de inwoners en is er gelegenheid om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Locatie centrum
Op dinsdag, woensdag en vrijdag is handhaving aanwezig in het centrum van Beverwijk. De handhavers zijn gevestigd in het pand boven De Duinroos, Zeestraat 1a. Elke dinsdag en vrijdag kunnen inwoners en ondernemers binnenlopen tussen 10.30 uur en 11.30 uur. Op woensdag zijn de deuren geopend tussen 14.00 uur en 15.30 uur.

Locatie Oosterwijk
De handhavers haken aan bij de wijkwinkel ‘Thuis in Oosterwijk’. Ze zijn elke maandag en donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur aanwezig in de wijkwinkel.