BEVERWIJK - Vanochtend stonden de eerste klanten al ruim voor 8.00 uur verwachtingsvol in de rij voor de feestelijke opening van de vernieuwde Aldi-vestiging aan de Beijneslaan in Beverwijk. Filiaalleidster Diana Dijkema opende samen met haar assistente Sabrina Locorotondo officieel de winkel door het rode lint door te knippen. Vervolgens stroomden de nieuwsgierige klanten naar binnen, die direct verrast werden door de geur van versgebakken broodjes.

Klanten waren zichtbaar blij met de nieuwe indeling van de winkel. Het team werd veelvuldig gefeliciteerd. “Fantastische winkel!” werd door vele klanten gezegd.

De hele dag bleef het een drukte van belang. De nieuwe opzet van de winkel sprak de klanten bijzonder goed aan. Vooral de brede paden, de indeling van de winkel en de vele versproducten vielen goed in de smaak.

“Wat een geweldige openingsdag! Het is ontzettend leuk om vele blije klanten te zien en positieve reacties te horen. Daar doe je het tenslotte voor. De winkel is veel ruimer, lichter en gezelliger geworden”, aldus de trotse filiaalleidster Diana Dijkema.

De Foodtruck die voor de deur stond werd door de klanten drukbezocht. Daar konden heerlijke, verse hapjes van Aldi-producten geproefd worden. In het weekend na de opening zijn er nog diverse proeverijen in de winkel.

Nadruk op verse producten
In dit nieuwe filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de vele verse producten zoals groente, fruit, brood, vlees en vis. De ‘best geteste’ producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij Aldi.

A-merken
Aldi heeft naast huismerken ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Merken als Heineken, Blue Band, Calvé, Unox, Coca-Cola, Lays en Lipton Ice tea zijn standaard te koop.

Fairtrade en biologisch
Duurzaamheid is belangrijk voor Aldi. Steeds meer duurzaam geproduceerde producten zijn in het assortiment opgenomen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan 60 biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten groeit.

Naast een duurzaam assortiment ook wordt nagestreefd om de filialen zo duurzaam mogelijk in te richten. Dit pand heeft een A++++-label, het is een zeer energiezuinig pand. Tijdens de bouw is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. De koeling in het pand vindt plaats met het natuurlijk 2 koudemiddel CO2 in plaats van schadelijke koudemiddelen. Alle binnen- en buitenverlichting is LED. Papier en folie worden 100% gerecycled.

De verbouwde winkel aan de Beijneslaan 169 te Beverwijk beschikt over zo’n 100 parkeerplaatsen. De openingstijden zijn op maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.