HEEMSKERK - Wil jij van alles leren over roofvogels? Valkenier Martin vertelt je graag over zijn vogels op woensdagmiddag 5 september in het Koetshuijs in Heemskerk.

Roofvogels
Deze middag kun je meer te weten komen over verschillende soorten roofvogels, hun gedrag, uiterlijke kenmerken en eetgewoonten. Er zijn echte roofvogels aanwezig wat de middag extra spannend maakt. Ook gaan we braakballen van uilen uitpluizen om te zien wat zij eten.

Aanmelden
De roofvogels hebben een rustige omgeving nodig, daarom delen we de groep in twee. De ene groep start met kennismaken met de roofvogels en de groep start met het uitpluizen van braakballen. Daarna ruilen we. De rondes zijn ingedeeld van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Deze middag zijn er per ronde 30 plaatsen beschikbaar. Vooraf aanmelden via nme@odijmond.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer is noodzakelijk. U ontvangt een bevestiging van deelname. Deelname is gratis!

Professioneel valkenier
Martin Doderer werkt sinds zijn jeugd met roofvogels en is sinds 2009 professioneel valkenier. Al zijn vogels zijn “rescue-vogels”; vogels die na verwaarlozing door Martin zijn opgevangen. Martin geeft alleen educatieve kleinschalige lezingen.

NME Heemskerk
NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Heemskerk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijkt u op www.nmeijmond.nl of neemt u contact op via nme@odijmond.nl.