BEVERWIJK - Na het succes van de hackathons ‘Beverwijk in 2040’ en ‘Mens en Machine ‘organiseert het Centrum voor de Kunsten Beverwijk een derde editie. Het thema dit jaar is ‘Want later als ik groot ben’.

Op woensdagmiddag 4 maart 2020 staan in het Kennemer Theater wederom de creatiefste inwoners van Beverwijk, de kinderen van de basisscholen, klaar om de grote uitdagingen op te pakken. In deze derde editie van de Hackathon geven de kinderen samen met creatief coaches van het centrum gevraagd en ongevraagd advies aan overheid, bedrijfsleven en andere volwassenen die nú na moeten denken over de gevolgen waar de kinderen later mee gaan zitten.

Hackathon 2020: Want later als ik groot ben
Leven wij op de pof en betalen de kinderen later de rekening? Met logisch nadenken, maar (vooral) met verbeeldingskracht en creativiteit pakken de kinderen de uitdagingen aan en zoeken ze naar de voorspelbare en minder voor de hand liggende ontwikkelingen. Wat kunnen de gevolgen zijn van ons huidige handelen en wat moeten we nu doen om dat te voorkomen? Wat betekent het bijvoorbeeld dat er nu structureel te veel suiker in ons eten zit? Of wat gebeurt er met ons afval of met de digitale persoonsgegevens die we elke dag maken en opslaan? Wat zijn sowieso de gevolgen van het feit dat we de helft van onze tijd op een smartphone zitten? En ook nog eens alleen nog maar met emoticons onze gevoelens over kunnen brengen?


Creatief manifest
De challenges waar de kinderen en hun coaches mee aan de gang gaan worden aangeleverd door samenwerkende organisaties uit Beverwijk. Onder leiding van de docenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk gaan ze vervolgens op creatieve wijze aan de slag. Zo ontwikkelen de kinderen een creatief manifest met inspirerende aanbevelingen, geformuleerd voor de inwoners, ondernemers en bestuurders van Beverwijk. En alle aanbevelingen van de kinderen zullen starten met de woorden : “Want als ik later groot ben …”


Gezocht: Beverwijkse bedrijven die voor uitdagingen staan
Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk biedt nog aan een paar bedrijven de mogelijkheid een challenge te presenteren. Voor welke uitdaging staat uw bedrijf? Welke toekomst laat u achter voor de kinderen? Graag pakken de kinderen uw challenge op. Bedrijven en andere organisaties die een challenge in willen brengen kunnen contact opnemen met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, info@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl of (0251) 227673.


Ben jij creatief?
Woon je in Beverwijk, zit je in groep 5/6 en heb je zin om mee te denken over jouw toekomst, meld je dan aan via www.creatiefmanifest.nl.