BEVERWIJK - Op dinsdag 6 oktober zal het Uitbureau van de ViVa Zorggroep in hun pas opgeknapte Huis Ter Wijck in Beverwijk op een feestelijke wijze de ‘’nieuwe oude’’ kamer officieel in gebruik nemen. Deze plek gaat dienst doen als een ontmoetings- en activiteitenkamer waar het knus en nostalgisch vertoeven zal zijn.

De kamer is voornamelijk samengesteld met meubelstukken en attributen uit de 50 en 60-er jaren van de vorige eeuw, uitgebreid met spullen van de bewoners zelf en hun familie. ‘’Een feest der herkenning’’ was al een veelgehoorde opmerking in het Strandvondstenmuseum, waar de afgelopen jaren in de nostalgische sfeer van vroeger veel bezoekers presentaties voorgeschoteld kregen over onze strand- en streekhistorie met verschillende anekdotes.

Met de vergrijzing nemen ook de aan dementie gerelateerde aandoeningen toe. Al onze zintuigen leggen herinneringen vast. Reuk, smaak, gevoel en geluiden. Daardoor komen vaak herinneringen boven als men dingen van vroeger ziet, een bepaalde geur ruikt of een liedje hoort van toen. De nu gereedgekomen ruimte draagt bij aan de mogelijkheid om herinneringen op te halen.

In ons Strandvondstenmuseum- en op locaties, hebben we de afgelopen 8 jaren vaak een presentatie verzorgd voor deze doelgroep, met streekhistorische verhalen, anekdotes en liedjes van vroeger.

Met Het Huis ter Wijck hebben we al afgesproken dat we in deze vertrouwde nostalgische ruimte voor de bewoners alvast een paar keer een presentatie zullen verzorgen.

Is uw interesse ook gewekt? Voor zorginstellingen en scholen gelden gereduceerde tarieven. Voor meer informatie mail naar info@strandvondstenmuseum.nl of bel met Menno Twisk 06-22923226