BEVERWIJK - ‘Er zijn nog noedels!’ Dat is de naam van het vrolijke theaterstuk dat acteurs van Stichting Milieubende voor groepen 7 en 8 in gemeenten Beverwijk en Heemskerk zullen spelen. In de daaropvolgende workshop ‘Hoe word ik een Milieuheld?’ denken leerlingen mee over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.

Natuur- en milieueducatie Beverwijk en Heemskerk biedt van maandag 5 maart tot en met donderdag 8 maart aan negen groepen 7/8 de interactieve voorstelling en workshop van Stichting Milieubende aan.

Winnen met eigen ideeën

De leerlingen gaan tijdens de workshop ontdekken leerlingen waarmee ze direct concreet kunnen bijdragen aan een beter milieu. Na afloop van de workshop werken de leerlingen thuis en in de klas een maand aan allerlei ideeën en acties met betrekking tot (zwerf)afval. Ze leggen hun ideeën vast in een plakboek: het Milieuheldenboek. Stichting Milieubende legt de inzendingen voor aan een deskundige jury. Deze jury nomineert drie klassen met de meest aansprekende ideeën. Deze drie groepen worden uitgenodigd voor een feestelijke slotbijeenkomst.

Deelnemende scholen

Op maandag 5 maart start de Milieubende om 08.50 uur met groep 6/7 van De Zilvermeeuw. Wethouder Frowijn zal bij deze voorstelling en workshop aanwezig zijn. Wethouder Dorenbos zal op donderdag 8 maart groep 7A van De Anjelier bezoeken. Alle nieuwe milieuhelden van gemeenten Beverwijk en Heemskerk zijn te vinden op De Zilvermeeuw, de Anne Frankschool, OBS Tweespan, De Wilgeroos, de Vrijheit en De Anjelier.

Stichting Milieubende

De Stichting Milieubende is in 2008 opgericht door Maurits Groen, naar een idee van Moniek Merkx, artistiek leider van Maas theater en dans in Rotterdam. Sindsdien zijn er bijna 800 klassen en ruim 20.000 kinderen verspreid over heel Nederland bezocht, van Terschelling tot Maastricht. Voor meer informatie: www.milieubende.nl

NME Beverwijk en Heemskerk

NME Beverwijk en Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en Heemskerk. Voor meer informatie over ons programma kijkt u op www.nmebeverwijkheemskerk.nl.