BEVERWIJK - Coronatest in Beverwijk: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Het lijkt erop dat het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is. De vaccinaties duren allemaal langer dan van tevoren verwacht en we zitten middenin de gevreesde tweede golf. Daarom is het van belang dat mensen zich zo goed mogelijk aan de regels houden. Als mensen zich niet goed aan de regels houden, zorgt dat er voor dat de besmettingscijfers zullen stijgen. Niemand wil dat er nog meer maatregelen nodig zijn en daarom is het van belang om je aan de huidige maatregelen te houden. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, kun je beter zien hoe effectief een bepaalde maatregel is.


Regels
De regels die er op dit moment zijn, moeten er voor zorgen dat mensen zo min mogelijk met elkaar in contact komen. Daarom is het voor jongeren die op dit moment het liefst naar een feestje zouden gaan erg lastig om zich te vermaken. Zij kunnen door de maatregelen veel dingen niet meer doen. Vandaar dat er jongeren zijn die tegen de maatregelen zijn. Toch is het van belang dat zij beseffen dat je met de gezondheid van anderen speelt als je je niet aan bepaalde regels houdt. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat iedereen die last heeft van klachten thuisblijft. Als je klachten hebt, is de kans aanwezig dat je besmet bent met het coronavirus. Daarom kun je maar beter binnen blijven zitten zodat je niet het risico neemt om iemand anders te besmetten zonder dat je het weet.

Coronatest
Als je last hebt van klachten, kun je maar beter zo snel mogelijk een coronatest doen. Er zijn verschillende locaties waar je je kunt laten testen. Als je bijvoorbeeld in Beverwijk woont heb je in de buurt zowel een commerciële teststraat als een teststraat van de GGD. Je kunt dan zelf kiezen naar welke teststraat jij gaat om een coronatest te doen. Bij de GGD gebruiken ze een andere testmethode dan bij de meeste commerciële teststraten. Als je je bij een commerciële teststraat laat testen krijg je meestal een sneltest. Dat is een manier om in slechts 15 minuten te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Bij de GGD duurt het soms wel 48 uur tot je weet of je besmet bent met het virus of niet.

Een sneltest doen als je in Beverwijk woont
Er zijn is de buurt van Beverwijk verschillende locaties waar je een sneltest kunt doen. Dat is handig aangezien de teststraten daardoor niet te vol worden. Bovendien kun je zelf kijken bij welke teststraat het eerst plek is. Zo weet je zeker dat je zo snel mogelijk aan de beurt bent. Het is fijn om een overzicht te hebben van alle locaties waar je een sneltest kunt doen bij jou in de buurt. Dat kun je hier vinden: coronatest in Beverwijk: overzicht kosten en sneltest locaties.