BEVERWIJK - Onlangs heeft Fred Schweitzer een lezing gehouden over de stadskaart van Beverwijk uit 1650. Tijdens de lezing stonden Daniel van Breen zijn stadskaart en het bijbehorende boekje met schetsen centraal. De lezing werd goed bezocht en zeer gewaardeerd. Hoe Beverwijk eruitzag medio de 17e eeuw heeft de mensen aangesproken.

De enthousiaste spreker is bereid gevonden een volgende lezing te verzorgen. Hij komt vertellen over de verhalen die hij heeft ontdekt in de stadskaart en het schetsboekje van Daniël van Breen. Daarbij heeft hij ook aandacht voor het cultureel erfgoed van Beverwijk dat her en der nog is terug te vinden. In deze lezing zal hij vertellen over onder meer de Waag in Beverwijk, de buitenplaatsen Scheijbeek en De Schans, de kloosters en schuilkerk in Beverwijk. En wellicht deelt hij nog andere wetenswaardigheden uit het verleden van Beverwijk uit de doeken voor het publiek, want de geschiedenis van Beverwijk is rijk aan verhalen.

Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a Beverwijk. Donderdag 7 december, aanvang 20:00 uur, toegang € 5,– (hgmk-leden gratis).
U kunt ook lid worden van het HGMK voor slechts € 17 per jaar, nu t/m 2024, inclusief lezingen, prachtige ledenbulletins en gratis toegang museum Kennemerland. Aanmelden en/of lid worden via hgmk.nl (50 plaatsen beschikbaar)