BEVERWIJK - Op donderdag 12 mei gaat de lezing van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland over de geschiedenis van Haarlem op grond van archeologische vondsten.

Waar begint de geschiedenis van Haarlem? Bij de stadsrechten die de graaf van Holland verleende in 1245?Bij de allereerste middeleeuwse hoeves op het zand langs het Spaarne? Of bij de prehistorische jagers, verzamelaars en boeren die hier duizenden jaren geleden rondliepen?

De Haarlemse bodem heeft de afgelopen twee eeuwen ontelbare sporen en vondsten prijsgegeven. In de lezing ZESDUIZEND JAAR HAARLEM neemt stadsarcheoloog Anja van Zalinge de bezoekers mee in de rijke geschiedenis van onze provinciehoofdstad aan de hand van de talrijke sporen en vondsten die in Haarlem zijn gedaan.

Anja van Zalinge studeerde Klassieke Archeologie en Provinciaal Romeinse Archeologie aan de Universiteit Leiden en is sinds 1999 actief in het archeologisch werkveld.Ze verrichtte jarenlang opgravingen in binnen-en buitenland. Sinds 2008 is zij als stadsarcheoloog verantwoordelijk voor het Bureau Archeologie van de gemeente Haarlem en het Archeologisch Museum Haarlem. Ze was al twee keer eerder te gast bij het HGMK. In deze lezing vertelt zij het verhaal van Haarlem: zesduizend jaar oud en springlevend!

Aanvang 20:00 uur, Noorderwijkweg 2a Beverwijk. Toegang € 5,– ; HGMK-leden gratis. Reserveren via www.hgmk.nl