BEVERWIJK - Museum Kennemerland is druk bezig met de voorbereidingen van de verbouwing die begin april begint. Een groot deel van de collectie wordt met zorg ingepakt door de vele vrijwilligers die een handje mee helpen.

Alles moet worden geregistreerd en zorgvuldig opgeborgen. Bij zo'n verhuizing blijkt weer dat je veel meer spullen hebt dan dat je denkt. We liggen redelijk op schema, nog ruim een maand te gaan.Dat betekent niet dat er geen andere activiteiten plaats vinden. Onlangs was er nog in lezing in de Moriaan in Wijk aan Zee over oude ansichtkaarten.

Tijdens de verbouwing blijft het HIC gewoon toegankelijk voor bijeenkomsten van het museum en het HGMK. En zojuist is er in het gemeentehuis van Beverwijk een prachtige vitrine ingericht met herdenkings- en sierborden uit de collectie van Museum Kennemerland.

Er is een plank ingericht met als thema "Huis van Oranje". Er zijn borden met stadsgezichten van Beverwijk. De "Nijverheid en Landbouw" zijn te bewonderen.Op de vierde plank van onder staat de samenvoeging van de gemeenten Beverwijk en Wijk aan Zee en Duin in mei 1936 centraal.Daarboven staan borden met de herdenking van het graven van het Noordzeekanaal in 1876 na 50 en 100 jaar centraal.

Ook de opening van de grootste sluis ter wereld in IJmuiden in 1930 en de opening van de Velsertunnel in 1957 zijn herdacht d.m.v. een wandbord.Tenslotte komen de jubilarissen van Hoogovens aan bod.Samen met het Historisch Genootschap Midden Kennemerland (HGMK) beheert Museum Kennemerland het Historisch Informatie Centrum (HIC).Op de website museumkennemerland.nl vindt u de online beeldbank waar u thuis zowel de fotocollectie als de objecten-, de bibliotheek en de documentencollectie kunt raadplegen.

De echte borden zijn te bewonderen tijdens openingsuren van het gemeentehuis op het Stationsplein in Beverwijk.