BEVERWIJK - De Haarlemse fotografe Renata Jansen (1969) begon zo’n 10 jaar geleden met fotograferen als hobby. Na het aftronden van de fotovakschool in Amsterdam in 2012 kreeg haar fotografiecarrière een vliegende start met het project ‘Huis van de sport’ in Hoofddorp tijdens de bouw van het Sportcomplex Koning Willen Alexander en de campagne ‘Jaar van de sport (2014)’ voor Citymarketing Haarlemmermeer.

In de tentoonstelling bij ISOO toont zij het beste werk van de afgelopen 10 jaar die vooral uit haar grote liefde voor sport en portret bestaat. Tevens is te zien het portret-project gemaakt tijdens haar 50e levensjaar ’50 pics to 50’; 50 portretten van dierbaren, mensen die belangrijk zijn of belangrijk zijn geweest. Samen een soort zelfportret omdat in elk portret de reflectie zichtbaar is van de fotografe. Op haar 50e verjaardag afgelopen september was de feestelijke expositiestart van het project al te zien in de Leica Store in Amsterdam.

De tentoonstelling wordt zaterdag 22 februari om 16.00 uur officieel geopend door oud hockeykeepster Lisanne de Roever (Olympisch en wereldkampioen). Daarna is de tentoonstelling nog tot en met 24 maart 2020 te zien op zaterdagen van 12.00 – 16.00 uur bij het fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein 46 in Beverwijk