KENNEMER - Op 11 en 12 september organiseert Museum Kennemerland unieke rondleidingen in de tentoonstellingen Glinsterend Glas en De Nieuwe Kunst. Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen is het museum gratis toegankelijk en open op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en op zondag van 14.00-17.00

Op zaterdag 11 september om 14.00 en om 15.00 uur neemt gastcurator en kunsthistorica Jannie Polak u mee in de de vernieuwende kunstvormen van het begin van de vorige eeuw. Een tijd waarin er veel veranderde en vooral op kunstgebied vele nieuwe wegen zijn ingeslagen. De tentoonstelling toont negen Kinheim tapijten in harmonie met een selectie uit de Velser Aardewerk collectie. Annelies Kwaak, Jasmijn Wester, Calvin Kooiman, creatief ondernemers van de Beverwijkse creatieve broedplaats Studio O, hebben zich laten inspireren door de getoonde werken en er hun eigen werk aan toegevoegd. Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation in het kader van de regeling 'De kracht van de vaste collectie'.

Op zondag 12 september om 14.00 en 15.00 neemt Jeroen Zoetmulder, initiatiefnemer van de tentoonstelling Glinsterend Glas, u mee in de wondere wereld van glas. Als echte liefhebber zal hij over de vele bijzondere stukken gebruiksglas bevlogen verhalen vertellen.
Jeroen Zoetmulder is bestuurslid van Museum Kennemerland en een bevlogen amateurarcheoloog. Zijn fraaie verzameling archeologisch en antiek glas is voor de tentoonstelling samengebracht met de al even bijzondere collectie van het museum zelf en museumwaardig 20ste eeuws gebruiksglas van particulieren. Met als kers op de taart een fraaie selectie toegepaste kunst van glaskunstenares Carina Riezebos.

Reservering voor toegang en rondleiding is noodzakelijk via www.museumkennemerland.nl
Per rondleiding is er een maximum van 6 personen in verband met de coronarichtlijnen. Vol=Vol

Natuurlijk kan het museum ook zonder rondleiding die dagen gratis bezocht worden.
De tentoonstelling Glinsterend Glas, inclusief de bierglazen alleen van brouwerijen uit Kennemerland, eindigt na 12 september 2021, dus een allerlaatste kans om deze nog te bewonderen.