BEVERWIJK - Museum Kennemerland is druk bezig alle spullen in te pakken. Over een aantal weken staan de bouwvakkers voor de deur. Door deze verbouwing is het museum zeker gesloten tot 1 september 2022. Maar dat betekent niet dat er geen activiteiten plaatsvinden. Jacob Brakenhoff, nestor van het museum en in Wijk aan Zee beter bekend als "Meester Jaap van Heliomare" was uitgenodigd door Dorpshuis De Moriaan in samenwerking met bibliotheek IJmond-Noord om bij de eerste leestafel van dit seizoen zijn kennis over oude ansichtkaarten van Wijk aan Zee te delen.

Ruim 25 voornamelijk kustdorpsgenoten kwamen afgl. vrijdagochtend af op "Historisch Wijk aan Zee". Samen werd er gepraat, gelezen (de tafel lag vol met boeken over de badplaats) en informatie gedeeld over wat er maar 'los' kwam bij de dia's. Mooie verhalen werden uitgewisseld. 'Jammer dat hotel Welgelegen er niet meer is. De Bosweg had nooit afgesloten mogen worden. Het Badhotel met zijn statige trap was een prachtig gebouw, maar wel op de verkeerde plek. Wat waren toch ook alweer de bijnamen van deze of gene ?'

Kortom, een zeer geslaagde ochtend. Zet alvast maar in de agenda, 11 maart is de volgende leestafel. Natuurlijk ook voor mensen van buiten, die Wijk aan Zee een warm hart toedragen.