WIJK AAN ZEE - Op vrijdag 15 maart treedt de Georgische zanggroep Dzmano op in Wijk aan Zee. Voor het eerst in 5 jaar komen ze in de maand maart weer naar Nederland voor een tournee langs 15 plaatsen. De 4 mannen zingen traditionele liederen over natuur, liefde, geloof en strijd voor hun vaderland.

De Georgische volksmuziek is al eeuwenoud. Het land ligt ingeklemd tussen het grote en kleine Kaukasus gebergte. Door zijn geïsoleerde ligging kent het land sinds de 4e eeuw een eigen religie, het Georgisch orthodoxe christendom, een eigen taal, een uniek handschrift en een rijke cultuur van zang en dans. Van jongs af aan leren de kinderen op de basisschool zingen en dansen.

De prachtig meerstemmige zang staat op de werelderfgoedlijst en Dzmano zal dat deze avond volop ten gehore brengen.

De groep komt in Wijk aan Zee op uitnodiging van Onstuimig Schuim. Een maritieme volksmuziek groep uit onze regio Kennemerland. Onstuimig Schuim laat de zeeën ruisen, de stormen gieren en de masten kraken met hun beeldende Nederlandstalige muziek en verhalen. Vier leden van deze groep zijn verschillende keren naar Georgië geweest en hebben Dzmano daar ontmoet en hebben samen met hen gezongen.

Deze ontmoeting resulteert op 15 maart in een uniek dubbelconcert van beide groepen in de Dorpskerk, Voorstraat 1 in Wijk aan Zee. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten a € 15,00 kunnen worden gereserveerd bij Frank Edam - frankedam1@gmail.com - of, als er nog plaats is, gekocht op de avond zelf