HEEMSKERK - Stichting TriArcus heeft fotografiecentrum ISOO gevraagd monumenten in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum te fotograferen met als doel monumenten, en juist ook minder bekende monumenten, breed onder de aandacht te brengen. ISOO heeft van stichting TriArcus een subsidie ontvangen om dit project uit te voeren.

Per gemeente worden 6 monumenten gefotografeerd, liefst zowel exterieur als interieur. Voor het fotograferen zijn de fotoclubs in de deelnemende gemeenten uitgenodigd. Vanaf het voorjaar worden de monumenten gefotografeerd zodat in september een totale expositie kan worden gerealiseerd. In de aanloop naar deze expositie toe is het de bedoeling ook te exposeren in o.a. leegstaande winkelpanden en gemeentehuizen. De selectie van de monumenten gebeurt in overleg met de lokale historisch genootschappen.

Curator Jan Aardenburg, bestuurslid bij ISOO en verantwoordelijk voor de creatieve proejcten binnen ISOO, is blij met dit project. “Het stimuleert de samenwerking tussen de fotoclubs en de verschillende historische genootschappen en laat de mooie kanten van de betrokken gemeenten zien”.

Stichting TriArcus, gehuisvest in Heemskerk, heeft het bevorderen en in standhouden van het culturele erfgoed als een van haar doelstellingen. Deze sector heeft de laatste jaren last gehad van veel bezuinigingen; stichting TriArcus hoopt met name op lokaal niveau een zinnige bijdrage te kunnen leveren.