BEVERWIJK - ISOO, het Centrum voor Fotografie, begint het nieuwe jaar met een bijzondere lezing: fotograaf Rob Dolaard leert je fotograferen door een glazen bol.

Op maandag 29 januari om 20.00 uur zal hij alle ins en outs hiervan toelichten.

Met het fotograferen door een glazen bol zet je de wereld letterlijk op zijn kop, dat wil zeggen afhankelijk van de techniek die je gebruikt. Onderwerpen liggen voor het oprapen en zijn bijna onuitputtelijk. Maar ook de wijze waarop je de glazen bol kunt gebruiken is divers. Rob Doolaard zal je helpen om onderwerpen als architectuur, bloemen, dieren, landschappen en mensen op een creatieve manier vast te leggen. Dat Doolaard een boeiende avond kan verzorgen, heeft hij al eerder aangetoond met zijn lezing over dierenfotografie bij ISOO.

Op de avond zelf is voor 17 euro een starterskit aan te schaffen. Deze bestaat uit een glazenbol van 6 cm inclusief glazen voetje, een 21 pagina grote handleiding met tips, trucs en foto’s en een microvezeldoekje.

Kaarten à 7 euro zijn vooraf te reserveren via lezingen@isoo.nu. Aan de deur zijn de kosten 8 euro. Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.a