BEVERWIJK/HEEMSKERK - Van 12 juni tot 31 augustus 2023 exposeren enthousiaste amateurfotografen met en zonder migratieachtergrond (statushouders en 'nieuwe' Nederlanders) van Ontmoetingscentrum De Stut in het Stadhuis met zelfgemaakt werk. De opening van de expositie ´Wonen en leven in de IJmond´ is donderdag 15 juni om 16.30 uur.


Inkijkje in 'Wonen en leven in de IJmond'

Docent Hans Beijer van Fotokring Heemskerk leerde de enthousiaste deelnemers de kneepjes van het vak fotograferen. Gedurende twee maanden werkten zij met elkaar aan het fotoproject en spraken over hun eigen activiteiten, waarden en normen en je hier 'thuis' voelen. Dit legden zij vast op de gevoelige plaat. Het resultaat is een verrassend inkijkje in ieders leven in de IJmond.

Gezamenlijk initiatief

Het project is een gezamenlijk initiatief van Stichting Participatie Anderstaligen (SPA), Fotokring Heemskerk en Ontmoetingscentrum De Stut. Het is tot stand gekomen dankzij Kennemer Printservice en een projectsubsidie van de gemeente Beverwijk.

Komt u een kijkje nemen?

U bent van harte welkom de expositie tijdens de openingstijden te bezoeken in de publiekshal van het stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk. Het stadhuis is open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 - 16.00 uur, dinsdag van 09.00 - 12.30 uur en donderdag van 09.00 - 20.00 uur.

Over Ontmoetingscentrum De Stut

De Stut is een ontmoetingscentrum voor iedereen, gehuisvest aan de Maasstraat 3 in Heemskerk. De Stut biedt een uitgebreid cursusaanbod variërend van ontmoeting en ontspanning tot creativiteit, educatie en bewegingsactiviteiten. Het aanbod wordt samengesteld in overleg en samenwerking met de vrijwilligers en gebruikers. Meer informatie www.destut.nl.