VELSEN - Woensdag 27 december organiseert het Hoogovensmuseum een film dag. Op meerdere plaatsen in het museum worden dan zowel oude bedrijfsfilms, journaals, als diverse films over de staal industrie tot en met de film met Donald Duck als staalmaker vertoond. De films worden gedraaid tijdens de normale openingstijden van het museum van 10.30 tot 15.30 uur, waarbij de laatste toegang 15.00 uur is.


Tevens kan men dan de nieuwe exposities van MEKOG/CEMIJ/DCTS bewonderen die onlangs geopend zijn.
Waar de MEKOG (Maatschappij tot Exploitatie van Kooksoven Gassen) geheel is verdwenen uit IJmuiden, zijn CEMIJ (als producent van Hoogovencement) en DCTS (Danieli-Corus als internationaal werkend ingenieursbureau) nog steeds actief.

Drie nieuwe informatie zuilen geven elk een goed beeld van de drie firma’s welke allen hun oorsprong vonden binnen Hoogovens en daarna verzelfstandigd verder gingen.

Daarmee beschikt het Hoogovens museum dus niet alleen over de geschiedenis en productie expositie van het staalbedrijf in IJmuiden zelf maar is nu aangevuld met die van de drie ex-dochterondernemingen CEMIJ, MEKOG en HTS, nu Danieli-Corus.

Het Hoogovensmuseum is gevestigd in het oude bad- en kleedlokaal van de Mobiele Vaklieden en brengt zowel de meer dan honderdjarige historie van het staalbedrijf, als het proces van het maken van ijzer en staal in beeld. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag, zie de website: www.hoogovensmuseum.nl

Openingstijden:

zaterdag en zondag van 10:30 uur tot 16:00 uur en op woensdagmiddag van 10:30 tot 15:30
Groepen op afspraak mogelijk, zie https://www.hoogovensmuseum.nl