WIJK AAN ZEE - “De expositie in de maanden oktober en november in de Kunst OntmoetingsPlek van Wijk aan Zee staat in het teken van Ruimte. In Wijk aan Zee kun je jezelf verliezen in de duizenden hectaren lucht boven het dorp en strand. Blauwe lucht, grijze lucht, witte wolken en een tot poëzie inspirerende lint van rood, geel en oranje aan de horizon bij een ondergaande zon.

De deelnemers aan de expostie hebben goed gebruik gemaakt van dit ruimtelijke zicht, waarbij strandjutter Ernie Gerrits de kroon spant met een werk waarop het wolkendek zo zwaar is, dat je er met voorovergebogen schouders naar kijkt. Naast Ernie exposeren ook Hanne Bijl, Jan Kroeze, Mary Admiraal, Elly van Dongen, Rien Doorn en Jopie Mellema hun werk.

Voor Rien Doorn is deze expositie een hernieuwde duik in de kunstwereld. Hij heeft zijn befaamde tekenpen laten rusten en verrast de bezoeker met een heel andere kant van zijn kunstenaarschap. Daarentegen blijft Mary Admiraal altijd verrassend, wat ze ook maakt. Haar eenvoudig lijkende schilderijen gaan met een enorme diepgang gepaard waardoor de bezoeker een zogenaamde “double take” doet bij het bekijken ervan. Haar gebruik van kleuren, techniek en het goede oog dat zij voor haar onderwerpen heeft, weet zij met verve te vertalen in schitterende werken.

Mary en Rien zijn twee van de zeven kunstenaars die van “Ruimte in de Kop” een opwindend geheel maken. De expositie loopt van 29 september tot en met 28 november 2022 en de opening is op zaterdag 1 oktober vanaf 5 uur. Iedereen is welkom.

De Kop is geopend op donderdag t/m maandag van 13-17 uur.”