BEVERWIJK - De warmte van de afgelopen weken heeft de Kop van WaZ geïnspireerd om haar zomerexpositie “Hot” te noemen. Deze titel betreft zowel de zonnewarmte als het aanbod van werk van ons Collectief, bestaande uit 29 kunstenaars.

Bijgaand een paar hoogtepunten die in deze expo te zien zijn. De bekende creatieve fotograaf Harm Jonker is met zijn nieuwe collectie een hele andere weg ingeslagen dan wij van hem kennen. Zijn werk is daardoor verfrissend en vooral hernieuwd verrassend geworden. Zijn werk is gesluierd in fotografische magie. Marjolein van Haaften, de Haarlemse kunstenares, heeft weer spannende momenten gecreëerd met kachels in collages en 3D. Een kachel in de zomer is niet werkelijk nodig maar wel “hot”, wat zeker in haar kunstwerken het geval is. Deze kachels worden namelijk meer dan een noodzakelijk onderdeel van een huishouden door de wijze waarop zij hen in een min of meer abstracte omgeving geplaatst heeft. Ook uit deze collectie springt de veelzijdigheid van Van Haaften naar voren. Daarentegen heeft fotografe en kunstenares Annemiek Schmidt Crans, ook bekend als Dutch Polaroidgirl, zich verdiept in het huidige fenomeen AI. Dit heeft zij gebruikt in haar portretten van stewardessen waarvan de uitkomsten op z’n minst merkwaardig genoemd mogen worden, en toch altijd weer fascinerend. De zomerexpositie “Hot” gaat op 6 juli van start.

De officiële opening is op zaterdag 8 juli vanaf 17.00 uur. De Kop van WaZ ligt aan het Julianaplein in Wijk aan Zee, adres Voorstraat 12. Openingstijden do-ma van 13-17 uur.