WIJK AAN ZEE - In mei en juni is er een nieuwe expositie in de Kop van WaZ onder de titel Droombeelden. De deelnemende kunstenaars zijn Ellen Robert, Ellen van Ombergen en Harm Jonker, Annemiek Schmidt Crans beter bekend als Dutch Polaroidgirl, en Margo Brus.

Naast haar karakteristieke mixed media collages heeft Annemiek Schmidt Crans gezeefdrukte polaroids. Met deze Fireboy & Plastic Fantastic portretten toont de Utrechtse kunstenares een kant van haar die wij in de Kop nog niet hebben meegemaakt. Er is ook plek voor haar mixed media werk, opgepimpt met neon kleuren waardoor het effect een sterker en strakker aanzien krijgt.

Guna Guna. Onder deze titel doet Ellen van Ombergen een poging met bezielde bladeren de zwarte krachten van het bovennatuurlijke te verdringen. Bladeren zijn de cirkel van het leven en een inspiratiebron voor nieuw en fantasierijk werk. Daarnaast borduurt Ellen van Ombergen met nieuwe injecties voort op haar Wenssteen Project, dat twee jaar geleden voor het eerst in de Kop het licht zag.

Harm Jonker zal ons ook ditmaal verrassen met zijn fotografisch werk dat vermakelijk en fantasierijk is en de kijker de foto in zal trekken, op zoek naar meer. Tijdens zijn expositie in 2021 kregen we al een indruk hiervan door zijn succesvolle compilaties van Amsterdam aan Zee. Ditmaal is het meer en toch ook zo anders.

Ellen Robert heeft haar geliefde zeeën losgelaten. Heel gedurfd want haar plankjes met zeeën waren de hit van haar vorige expositie. Haar nieuwe werk zal veel mensen verrassen: mensapen. Met haar oog voor detail en liefdevolle penseelstreken heeft Ellen Robert mensapen op het canvas gezet. Om toch een Wijk aan Zeese binding te houden, heeft zij tevens schilderijen van Tata. Net zoals zij met haar zeeën deed, zijn ook deze werken een uitvoering van Tata zoals zij dit bedrijf ziet.

Margo Brus heeft inspiratie uit Afrika geput. Elementen van het leven waarbij zij natuurlijk materiaal gebruikt: papier en karton. Maar zij gebruikt ook brood en bananenschillen om schilderijen te maken, alsook voor haar tekeningen en compilaties. Een stukje Gambia in Wijk aan Zee.

De opening van de expositie is op zaterdag 7 mei vanaf 5 uur in de Kop van WaZ en zal twee maanden te bewonderen zijn. Wij zien u graag verschijnen op het openingsfeest. Kop van WaZ, Voorstraat 12 in Wijk aan Zee.