WIJK AAN ZEE - Op 2 maart begint een nieuwe expositie in de Kop van WaZ. De deelnemende kunstenaars zijn Ellen van Putten, Margo Brus, Theo de Bruyn en Dré Selling. Allen met een eigen stijl, een persoonlijke vertaling van kunst die uiteenloopt van tekenen via fotografie naar brede verfstrepen.

In Ellen van Putten’s werk is het terugkerende thema de natuur. Na haar prachtige werken die zij met een bic-pen maakte, kunnen wij nu genieten van haar vogels. Vooral van kauwtjes, haar favoriete vogel. Deze met houtskool getekende vogel lijkt van het papier af te willen springen terug de vrije natuur in.

Daarentegen is het werk van Theo de Bruyn strak en geometrisch. Monogrome wolken waarin je de bui ziet hangen, verrijzen boven de strakke vlakken van zijn werk. Zoals Ellen van Putten heeft ook Theo de Bruyn maar éen kleur nodig, met soms een contrasterende tint om de vorm te benadrukken.

Maro Brus neemt een kwast in de hand, en allerlei andere zaken die voorhanden zijn, om haar bonte schilderijen tot leven te brengen. Haar werk is overduidelijk beïnvloedt door het zonnige leven in Afrika waar zij van Gambia haar tweede thuisland heeft gemaakt. De opbrengsten van de verkoop van haar werk worden dan ook in z’n geheel besteed aan een eco-project in dat land.

De fotos van Dré Selling weerspiegelen zijn liefde voor Amsterdam. Ook ditmaal heeft hij een spannende serie fotos waarin Amsterdamse huizen achter een waas te zien zijn. Of zou het spinrag zijn die deze stad in een stilte wikkelt. Ook zijn er de Afval-lige figuren van Dré Selling, beelden die hij met afval heeft gecombineerd.
Kortom, een brede expositie waarin veel verschillende kunstwerken te bewonderen zijn.

“De wereld omder de wolken” is te zien vanaf donderdag 2 maart tot en met maandag 1 mei. De feestelijke officiële opening zal op zaterdag 4 maart plaatsvinden vanaf 5 uur ‘s middags.

Openingstijden van de Kop van WaZ: donderdag t/m maandag van 13-17 uur.
Voorstraat 12 in Wijk aan Zee.