WIJK AAN ZEE - Na het succes van de SIG expositie in de Kop van WaZ start op donderdag 3 maart een nieuwe expo van vier leden van ons Collectief. Gea Nagel, Tineke van Hout, Jopie Mellema en Elly van Dongen zijn kunstenaressen met verschillende disciplines. Door deze diversiteit ontstaat er een eclectische samengaan van hun werken.

Gea Nagel bewandelt haar eigen kunstzinnige straat waardoor zij schilderijen maakt die altijd verrassend zijn door zowel kleur als onderwerp als ontwerp.

Tineke van Hout is zo’n kunstenares waaraan andere kunstenaars een hekel hebben: alles wat zij oppakt, lukt haar. Of het nu haar keramische beelden of schilderijen zijn van acryl of waterverf, Tineke brengt er een laag humor in, vooral in haar keramiek.

De koningin van de zee, Jopie Mellema, heeft weer prachtige zeezichten waarbij je het water aan de voeten voelt alleen al bij het kijken ernaar.

En Elly van Dongen, die vorig jaar voor de eerste maal haar werk in de Kop vertoonde, openbaart nu een heel andere kant van haar kunstzinnigheid. De abstracte schilderijen van een jaar geleden hebben plaatsgemaakt voor melancholische werkjes waarin de natuur centraal staat.

De opening van Bloem en Zee is op vrijdag 4 maart vanaf 5 uur in de Kop van WaZ, Voorstraat 12 in Wijk aan Zee. Het wordt een gezellige boel dus kom vooral langs. Het mag per slot van rekening weer.