BEVERWIJK - Zaterdag 4 februari 2023 is de start van de expositie ‘Anders‘ van Paul Beentjes bij fotografiecentrum ISOO in Beverwijk.


We zijn het allemaal wel eens tegen gekomen. Bijvoorbeeld op vakantie of bij een bezoek aan een bezienswaardigheid. Het fenomeen dat er letterlijk meerdere mensen op elkaar staan te wachten om allemaal op exact dezelfde plek te proberen exact dezelfde foto te maken. Die ene foto die we zo mooi vonden toen we hem zagen op Instagram of die mooie reclame op televisie van dat reisbureau.

Zeg nou zelf: eigenlijk wel een beetje saai toch, weer dezelfde foto…

Anders
Volgens de van Dale is “anders” een bijwoord dat betekent “op een andere manier; iets anders aanpakken”.
Wat nu als we proberen om die voor ons zo bekende plek in de buurt op een dusdanige manier vast te leggen dat het er “anders” uit ziet maar toch herkenbaar blijft? Creativiteit vraagt om loslaten. Best lastig, maar zo leuk als het lukt.

Paul Beentjes
De voormalig dorpsfotograaf Heemskerk toont zijn voorliefde voor zwart-wit, sfeer, mist en vooral “anders” in een expositie in het mooie stationsgebouw van Beverwijk. Vaak op zoek naar een bijzondere invalshoek, (gebrek) aan licht, lekker afwijken van de bekende regeltjes en altijd de rust van het moment. Het resultaat is een serie foto’s die bekende plekken in de IJmond -en soms daar buiten- tonen op unieke, verrassende maar toch herkenbare wijze.

De expositie ‘Anders’ is te zien op de zaterdagen van 13.00 – 16.00 uur van 4 februari tot en met 11 maart 2023 in het fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein 46B in Beverwijk.