BEVERWIJK - In december 2021 bestond de Stichting Fortpop Beverwijk dertig jaar. Deze stichting beheert en onderhoudt sinds 1991 met liefde het Fort aan den Sint Aagtendijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, wat sinds 1996 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

In dertig jaar tijd is er veel veranderd. Van alleen oefenruimtecomplex (1 van de grootste van Nederland) is het fort en alles er om heen uitgegroeid tot een maatschappelijke, culturele locatie met oog en behoud van de historische waardes en de prachtige natuur eromheen.

Op zaterdag 28 mei starten we het seizoen dan ook met een klein feestje in de Genieloods van het fort om dit heugelijke feit te vieren.

Na het geslaagde Tekenfestival in samenwerking met het Lucas Gilde, een negental rondleidingen voor de Kennemer Praktijkschool, een geslaagde NL Doet dag en andere activiteiten hebben we de komende maanden weer een aantal (muzikale) evenementen op onze agenda staan en gaan we weer nieuwe, mooie samenwerkingen aan.

Op open zondagen kan het fort bezocht worden voor een rondleiding en dit kan ook voor groepen op andere dagen op afspraak.
Vanaf zondag 10 juli gaat de Fortensafari van start. Leuk voor kinderen!

De komende tijd zijn er werkzaamheden om het fort en het fortterrein nog mooier te maken om zo de nieuwe, duurzame plannen voor het fort te kunnen uitvoeren. Mede mogelijk gemaakt door een donatie vanuit het Herstelfonds van de Gemeente Beverwijk en van Stichting Triarcus.

De openbare muziekevenementen die o.a. op het programma staan zijn:
- Zaterdag 11 juni Live 80's
- Zaterdag 9 juli EP presentatie Snare, met voorprogramma
- Zaterdag 27 augustus Woodstock Tribute Festival
- Zaterdag 3 september Fortenfestival "Local Heroes"


Meer informatie over dit alles is te vinden op de website en de sociale mediakanalen van het Muziekfort
http://www.muziekfort.nl/