BEVERWIJK - De 10e editie van Beverwijk Uit de Kunst duurt geen dag, maar de hele maand! In juni vinden op verschillende locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee activiteiten plaats. Het programma is net zo uitgebreid als in voorgaande jaren: er is dans, muziek, fotografie, theater, beeldende kunst en meer! Zo is er elke zaterdag een BUK Pubquiz met live muziekoptredens en zijn er workshops voor kinderen en ouderen.

De activiteiten in de tweede week


Avonturen van Staal
Zaterdag 5 juni neemt gids Nikki Kröder de kinderen mee op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Tijgeren door het hoge gras, het geluid van de stalen zee laten klinken, de kunstwerken vangen in een tekening van grafiet en roestige duinen beklimmen. Dat alles vanaf 14:00 uur bij het beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee.

BUK Pubquiz
Op de zaterdagavonden in juni is het feest met de BUK Pub Quiz. We starten 5 juni om 20:00 uur met een online quiz vanuit het Muziekfort. Daar stelt presentator Markjan Oosterhoff de vragen en verzorgt de rock, pop en bluesband De Neven van Ed de muziek. Doe via YouTube mee aan de pubquiz vanuit je woonkamer, tuin of elders en test je kennis over muziek, sport, maar ook het culturele leven in Beverwijk.

Fruitig schilderen
De maandagmiddagen zijn gereserveerd voor de senioren. Samen met het ouderenprogramma ‘Lente op ’t Plein’ organiseert Beverwijk Uit de Kunst de highlights uit het kunstzinnige en culturele aanbod voor senioren. Yvonne Zomerdijk trapt af op maandag 7 juni in Nieuw Akerendam waar de bewoners gaan schilderen in de kleurrijke acrylverfworkshop ‘Fruitig Schilderen’.

Illustreren kun je leren
Illustrator Tjarko van der Pol laat je woensdag 9 juni ontdekken het is om een illustrator te zijn en wat je daar allemaal voor moet kunnen? In het Kennemer Theater maak je samen met Tjarko een echte illustratie. Deze komt in jouw krant die je na afloop mee naar huis mag nemen! Aanvang: 14:00 uur.

Cultuur@CruyffCourt


Op het Cruyff Court aan de Huiderlaan bruist het vanaf 8 juni elke dinsdagmiddag van de cultuuractiviteiten voor kinderen van 8 t/m 15 jaar met workshops DJ & Productie en Breakdance aangeboden door docenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het maken van een kunstwerk voor het Cruyff Court met kunstenaars uit Studio O. De workshops starten om 14:30 uur.

Alle activiteiten van Beverwijk Uit de Kunst in de maand juni zijn gratis. Voor de meeste activiteiten vragen we je wel even te reserveren als je wilt meedoen. Reserveren kan via de website www.beverwijkuitdekunst.nl. Voor deelname aan de quiz is reserveren vooraf niet nodig. De inloggegevens om deel te nemen worden een dag vooraf gepubliceerd op dezelfde website. Ook bij het Cruyff Court is reserveren niet nodig. Gewoon komen en spelen maar!

Wil je meer weten over deze activiteiten of het gehele programma van de maand juni zien, bezoek dan de geheel vernieuwde website www.beverwijkuitdekunst.nl.