BEVERWIJK - Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars op 20 locaties verspreid over Beverwijk en Wijk aan Zee. Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond voor het eerst plaats in Beverwijk.

Op 20 locaties traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.

Naast huiskamers hebben ook café’s, een museum, een informatiecentrum en een wooncomplex hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij Nieuw Akerendam trad Pop en musicalkoor Take it Easy op en bij informatiecentrum Wikkelhuis bracht Gionvanni del Giovanninno wijkgenoten bij elkaar.

Programmamaker Brigitte Eskes: ‘Ik heb ontzettend genoten. Veel huiskamers waren stampvol, wat zorgde voor een gezellige, knusse sfeer. Ik vind het mooi om te zien hoe we kunnen bijdragen aan lokale talentontwikkeling en nieuwe ontmoetingen in de wijk.’

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt in Beverwijk georganiseerd door het Kennemer Theater.