BEVERWIJK/HEEMSKERK - Afgelopen week hebben we, met de wethouder van Beverwijk Jaqueline Doorenbos en vrijwilligers, zaailingen en stekken uitgedeeld bij kinderboerderij De Baak in Beverwijk. Er zijn al ruim 1000 boompjes uitgedeeld, die afgelopen winter in Beverwijk en Heemskerk zijn geoogst, waaronder vlier, kornoelje, sering, meidoorn, esdoorn, berk, beuk, es, egelantier, liguster, wintereik.

Zaterdag 2 maart staan wethouder Heemskerk Ani Zalinyan en een groep vrijwilligers klaar om nog eens 2000 zaailingen gratis uit te delen bij kinderboerderij Dierendorp.
De tijdblokken zijn al volgeboekt, houd de website van www.meerbomen.nu in de gaten om volgend jaar op tijd voor het inschrijven te zijn, of kom volgende winter mee-oogsten zodat je altijd als eerste kan kiezen welke boompjes je mee wilt nemen naar huis!

Gratis boompjes en struiken voor eigen tuin
Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook in Beverwijk en Heemskerk. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we duizenden boompjes en struiken een tweede kans geven.
De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt de omgeving te vergroenen, klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke tijd in de natuur.

Meer informatie bij Marijke Twisk meerbomennu.beverwijkheemskerk@gmail.com of 06-17596645