BEVERWIJK - De routes staan weer op papier en de pijlers staan te trappelen om aan de slag te gaan. De bouwers, Yvonne en Lia, zijn er weer in geslaagd een mooie gevarieerde wandeling te maken. Dit jaar gaan de afstanden over het grondgebied van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest.

Fort Veldhuis, van de Aircraft Recovery Group, is deze dagen speciaal voor onze wandelaars open gesteld als rust en hiervoor gratis toegankelijk. Je kunt hier als wandelaar een consumptie genieten en (een deel van) de collectie aanschouwen.

De 15, 20 en 25 km gaan na de start naar de voormalige Aagtenbelt om hierna langs de buitenzijde van de Broekpolder naar de rust in Fort Velthuis te wandelen. Hiervandaan zullen de wandelaars via Park Assumburg naar de Baandert gaan.

De 25 km gaat oversteken om een rondje te maken langs het station van Uitgeest en via het Tolpad weer terug naar Heemskerk te komen.

Voor de Baandert gaan de 20 en 15 km linksaf. De 15 km om rustig de terugweg te gaan aanvangen en de 20 km om vervolgens de 25 km te gaan vergezellen langs de buitenzijde van Heemskerk en kasteel Marquette.

De 10km zal via de rust op het Gildenplein de 15 km opzoeken nabij de kinderboerderij van Heemskerk om aan de terugweg te beginnen.

De 5 km gaat vanaf de sporthal de Walvis via WA plantsoen naar de Tolweg om samen te komen met de 10km.

De winkeliersvereniging van de Wijkerbaan heeft gevraagd, wanneer u met de auto komt, of u in de buurt rondom het startgebouw wilt parkeren. Dit omdat de parkeerplaatsen voor het winkelend publiek beperkt zijn. Een andere mogelijkheid is om met het OV te komen. Lijn 73 vanaf station Beverwijk in de richting Uitgeest stopt bij halte Winkelcentrum Wijkerbaan bijna voor de deur en gaat 2 maal per uur vanaf het station.

De start is in Café-Eethuis Carillon, Pres. Kennedyplein 5, 1945 SG Beverwijk. De starttijd voor de 5,10 en 15 km ligt tussen 9:00 uur en 13:00 uur. De 20 en 25km kan tussen 9:00 en 11:00 uur starten. Het startgebouw is open vanaf 8:30 uur. Vanaf Station Beverwijk buslijn 73 richting Uitgeest tot halte WKC Wijkerbaan. Het inschrijfgeld bedraagt €3,00 per wandelaar. De leden van de erkende landelijke bonden kunnen rekenen op een korting van €1,00. Kinderen tot 12 jaar mogen meewandelen voor €1,00. Hier gaat geen korting meer af. Voor een herinnering in de vorm van een medaille moet €2,50 worden betaald. Informatie kunt u vragen bij Joop Bremer 0251-226892. Ook kunt u informatie vinden op onze website www.wsvdezwervers.nl