BEVERWIJK - Eén van de pijlers van het Stadsfeest, de 43e Ronde van Beverwijk, is teruggekomen met start en finish op de Breestraat in het centrum van Beverwijk. Vanwege de lange naweeën van Corona was het wielercomité vorig jaar nog gedwongen om uit te wijken naar het wielerparcours in het Aagtenpark vanwege een tekort aan financiële middelen.

Wielercomitéleden en tevens oud-renners Jack van Hooff en Cees van Borre zijn zich echter blijven inzetten om de Ronde terug te krijgen naar de Breestraat. Zij vullen aan met “In een stad als Beverwijk, met zo veel middenstanders en grote bedrijven, moeten we de 43e Wielerronde van Beverwijk toch weer financieel rond kunnen krijgen”

Dankzij de inspanningen van het Wielercomité en medewerking van wethouder Ali Bal namens sportbeleid van de Gemeente Beverwijk en sponsor Ton Scholten is er een eerste aanzet gegeven om deze ronde toch weer in het Stadscentrum te kunnen laten verrijden.

We moeten roeien met de riemen die we hebben en hopen dat óók andere sponsors die benaderd zullen worden willen meewerken om de ronde tot een succes te maken. Het Wielercomité hoopt deze 43e Ronde van Beverwijk financieel rond te krijgen en tevens te kunnen waarborgen voor de toekomst. Het Wielercomité zal binnenkort de sponsors per mail benaderen met zes gevarieerde sponsorvoorstellen. Iedere deelname wordt door het Wielercomité zeer gewaardeerd.

Wij hopen dat we na 30 juni kunnen melden dat het ons gelukt is en dat de Ronde van Beverwijk voorgoed terug is in het Stadscentrum tijdens het jaarlijkse Stadsfeest”.

Het wielercomité van Beverwijk doet hiermee een beroep op ondernemend Beverwijk in de IJmond-omgeving om het mogelijk te maken de ronde financieel doorgang te kunnen laten vinden voor nu en in de toekomst. Het zou toch erg jammer zijn als dit vaste evenement tijdens de Stadsfeesten van Beverwijk voorgoed uit de stad zou verdwijnen.

De 43e ronde zal nu verreden worden op 30 juni op het bekende circuit Breestraat-Peperstraat-Koningstraat-Zeestraat. Er zullen 3 wedstrijden worden verreden voor de categorieën Sportklasse, Dames en Eliterenners. De aanvang is om 12.30 uur en om ca. 18.00 uur zal er worden gefinisht op de Breestraat. Het geheel zal worden opgeluisterd met horeca en muziek en tevens is er kermisvertier op het Meerplein vlak om de hoek.

Een feestweek zonder Wielerronde is eigenlijk niet voor te stellen krijgen wij regelmatig te horen en wordt erg gemist. De oudere bewoners van Zorggroep Lommerlust in de Peperstraat zullen in ieder geval weer blij verrast zijn, want zij waren altijd in grote getale aanwezig om de renners aan te moedigen.

Veel profwielrenners hebben via de plaatselijke wielerrondes in onze omgeving gereden om te kunnen uitgroeien tot een goede profrenner, maar ook de mindere renners beleven heel veel plezier aan de wielersport op hun eigen niveau van jeugd tot veteraan. Wij hopen dat de jeugd hierdoor meer interesse krijgt om gezond te gaan sporten. Zij kunnen hiervoor o.a. terecht bij de wielervereniging BRC Kennemerland in Beverwijk die je hierbij van dienst kan zijn.

Mocht u als geïnteresseerde sponsor na 30 april nog geen sponsorbrief hebben ontvangen maar wel een bijdrage te willen leveren of iets anders willen voorstellen voor sponsoring aan de 43e Ronde van Beverwijk, dan kunt u een berichtje sturen aan organisatie@wielerrondebeverwijk.nl, dan zullen wij contact met u opnemen.

Vanwege de mankracht en de tijd die het comité beschikbaar heeft, is het onmogelijk om sponsors persoonlijk te gaan bezoeken. Wij hopen dat er zeer positief gereageerd zal worden en wij samen met u de Sponsors, daarop in ons VIP- paviljoen het glas kunnen heffen omdat de ronde voor Beverwijk behouden is gebleven.

Hierbij alvast bedankt voor uw medewerking en hopelijk tot ziens op 30 juni 2024 op de Breestraat in Beverwijk.