BEVERWIJK - Op woensdag 27 mei 2020 kunnen alle Beverwijkse basisscholen hun culturele pareltjes op het grote podium het Kennemer Theater presenteren. Van 15:00 tot 17:00 uur laat elke school in maximaal 5 minuten zien wat hun leerlingen te bieden hebben op het gebied van dans, zang, dichten, voorlezen, acteren, tekenen, boetseren …. noem maar op.

Hoe? Dat bepalen de scholen helemaal zelf. Met een film, een tentoonstelling, maar ook bijvoorbeeld met een optreden van een leerling, een groep of misschien wel een hele klas presenteren de scholen hun mooiste project of juweeltje. Natuurlijk zijn alle ouders en andere geïnteresseerden daarbij van harte welkom om te zien hoe deze parels van Beverwijk het gaan maken in het theater van Beverwijk.

Nienke van den Berg van Z@ppelin presenteert ‘Je maakt het in de IJmond’
Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het Kennemer Theater bieden met het cultuurfestival ‘Je maakt het in de IJmond’ een podium aan fantasierijke kleuters, aanstormende talenten uit de middenbouw of doorgewinterde artiesten uit de bovenbouw. De presentatie van het festival is in handen van de van Z@ppelin bekende IJmonder Nienke van den Berg en Ninya de Wever van ABC Cultuur, de afdeling onderwijs van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. De muzikale begeleiding wordt verzorgt door de ABC Huisband, een gelegenheidscombo bestaande uit muziekdocenten van ABC Cultuur.

Zelf schitteren op een écht theaterpodium?
Wil je meedoen en zelf shinen op het podium van het Kennemer Theater, vraag dan op je school of jij wellicht je school mag vertegenwoordigen tijdens het Cultuurfestival op 27 mei. Over de mogelijkheden die de scholen geboden worden neemt het Centrum voor de Kunsten Beverwijk rechtstreeks contact met de leerkrachten van de scholen op. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met info@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl.