BEVERWIJK - Een bijzondere samenwerking van het carillon Beverwijk en de yogascholen Studio Kokos en Studio ‘Met liefde en aandacht’ tijdens het laatste zomerconcert.

26 juli a.s. om 20.00 uur speelt de vaste stadsbeiaardier Gerda Peters. Tijdens het concert zal er onder de klanken van het carillon in de naastgelegen Yoga Studio Kokos een rustige yogales worden gegeven met uitzicht op de kerk. Bij Nicolette Datema-Knol (‘Met liefde en aandacht’) zal er in de voormalige pastorie óf in de kerktuin bij mooi weer, een mindfulness yogales zijn.

Het idee voor deze bijzondere samenwerking komt voort uit een yogales in de kerktuin tijdens de eerste lockdown in 2020. Vele yogascholen gaven in die tijd les in de buitenlucht en één van die lessen viel toevalligerwijs samen met een concert van het carillon. De beiaardier en de docenten van de yogascholen hebben samen het programma voor 26 juli a.s. opgesteld.

Het concert begint met de originele beiaardcompositie ‘Ambiance’ van Frank Della Penna.

In de tuin van de Agathakerk (ingang Breestaat ) is het concert te beluisteren. Het entree is gratis, bij slecht weer is het concert in de kerk te horen.