BEVERWIJK/HEEMSKERK - Op 24 augustus vond een speciale VIP-ochtend plaats bij dierentuin Animal Farm in Beverwijk voor alle gezinnen die zich hebben aangemeld bij Buurtgezinnen in de Gemeente Beverwijk en Heemskerk. Naast de vraag- en steungezinnen waren ook de wethouder Jeugd van de Gemeente Beverwijk mevrouw Hanneke Niele en de wethouder van de gemeente Heemskerk de heer Krijn Rijke van de partij.

Het was een gezellige, ontspannen en ongedwongen ochtend, waarbij iedereen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje werd gezet. Zo kon er worden geknutseld, een dierenmasker worden gemaakt, werden de kinderen geschminkt, waren er spelletjes en een speurtocht te doen en konden de kinderen de vrijwilligers van de Animal Farm helpen bij het verzorgen en voeren van de dieren.

De hapjes en drankjes werden gesponsord door Winkeliersvereniging Europaplein en supermarkt DEEN Europassage. Het was een meer dan geslaagde manier om de zomervakantie af te sluiten.

Buurtgezinnen
Buurtgezinnen.nl is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben, worden gekoppeld aan een stabiel gezin in de buurt. Op een laagdrempelige, gelijkwaardige, alledaagse wijze krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.

Animal Farm
Dierentuin Animal Farm is een van de kleinste dierentuinen van Nederland en is gratis toegankelijk. Naast een moderne dierentuin is Animal Farm tevens een ontmoetingsplek, waar iedereen, jong en oud in contact kan komen met verscheidene diersoorten, de rust kan opzoeken en wat kan leren over dieren en planten.