BEVERWIJK - Burgemeester Martijn Smit zal volgende maand Het Houten Huis officieel openen. Net als vorig jaar zal Radio Beverwijk vier dagen lang uitzendingen verzorgen vanuit deze tijdelijke studio in het centrum van Beverwijk. Dit jaar loopt het programma dag en nacht door, met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de LINDA.Foundation. Een team van vrijwilligers is al maanden bezig met de voorbereidingen voor het bijzondere project.

De eerste editie van Het Houten Huis, geïnitieerd in het jubileumjaar van Radio Beverwijk, was een groot succes. In december 2018 werd een bedrag van 12.000 euro opgehaald en van dit geld krijgt een aantal gezinnen in Beverwijk dit jaar een financieel steuntje in de rug. Het pakketje dat deze gezinnen van de LINDA.Foundation ontvangen, stelt ze in staat om extra boodschappen, kleding, huishoudelijke artikelen en speelgoed te kopen met behulp van cadeaukaarten van vier landelijke winkelketens. Onder het motto ‘Armoede is niet eerlijk’ zet de door Linda de Mol opgerichte en bekostigde organisatie zich zo in voor de minima en wordt ervoor gezorgd dat met name de kinderen uit deze gezinnen niet worden geconfronteerd met de gevolgen van het lage gezinsinkomen.

Stationsplein
Tijdens de eerste editie van deze actie stond Het Houten Huis in de Grote Kerk, dit jaar is gekozen voor het Stationsplein, waar in december ook weer de schaatsbaan zal liggen. Het belooft een gezellige drukte te worden en meer bezoekers betekent naar verwachting ook een hogere opbrengst voor de actie. Iedereen kan in Het Houten Huis geld doneren (ook pinnen is mogelijk!) en mag in ruil daarvoor een plaat aanvragen. Ook worden weer collectebusjes geplaatst bij een groot aantal bedrijven en kunnen inwoners van Beverwijk zelf eigen acties op touw zetten en het geld vervolgens doneren in Het Houten Huis.

Live muziek
Net als vorig jaar zullen diverse artiesten en bands optredens verzorgen. Zij treden belangeloos op en hopen dat de bezoekers bereid zijn om, als alternatief voor een entreeprijs, een vrijwillige bijdrage te doneren aan de actie. Het Houten Huis is, net als vorig jaar, van 19 tot en met 22 december geopend. Dit houdt in dat de start dit jaar op donderdag is en dag op zondag de eindstand bekend zal worden gemaakt. Op vrijdagavond zal door restaurant Brafoer een Tiroler avond worden gehouden met live muziek en op zaterdag zullen de programmamakers die gewoonlijk op die tijd bij Radio Beverwijk te horen zijn een speciaal programma maken voor de jeugd, waaraan door diverse DJ’s wordt meegewerkt.

Doneren
Het is nu al mogelijk om een donatie te doen via de website van de LINDA.Foundation. Op www.actievoorlindafoundation.nl/actie/radio-beverwijk kan een bedrag worden overgemaakt, dit wordt dan bij de opbrengst van Het Houten Huis meegeteld. Op de speciale actiepagina worden ook de namen van de sponsors vermeld, bedrijven die de actie financieel willen ondersteunen kunnen zich via hethoutenhuisbeverwijk@gmail.com aanmelden.