BEVERWIJK - Aan de Heemskerkerweg in Beverwijk ontwikkelt Hoorne Vastgoed woningbouwproject De Schouwenaar. Dat bestaat uit zeven koopwoningen. Naar verwachting begint aannemer Regiobouw Haarlemmermeer deze maand met het werk en vindt de oplevering van de eerste woningen een jaar later plaats.

De Schouwenaar bestaat uit 2 hoek- en 5 tussenwoningen met een tuin, ruime woonkamer, open keuken en 3 of desgewenst 4 slaapkamers. Gekozen is voor een moderne architectuur die past bij de omliggende bebouwing in de buurt. Het project is gesitueerd in de wijk Meerestein en ligt op loopafstand van het centrum van Beverwijk.

Alle woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Voor De Schouwenaar bestond grote belangstelling. De woningen werden in korte tijd verkocht.

Om het project optimaal te kunnen realiseren is het aangrenzende filiaal van Vomar Voordeelmarkt efficiënter ingedeeld. 'Dankzij deze bescheiden transitie is het gelukt om op een relatief klein oppervlak 7 ruime woningen in combinatie met een moderne en duurzame wijkwinkel van Vomar Voordeelmarkt te ontwikkelen. Mede omdat we van een onaantrekkelijke achterkant uiteindelijk een mooie woonstraat hebben weten te maken krijgt de wijk Meerestein een belangrijke impuls', zegt ontwikkelingsmanager Jan Joost Bloemendal van Hoorne.

Geoffrey Purse is koper van een tussenwoning in De Schouwenaar. Hij hoopt begin 2023 de sleutel te krijgen en is dolblij met zijn nieuwe huis: 'Toen ik voor het eerst van dit project hoorde, heb ik mij er meteen voor ingeschreven. Er was veel belangstelling voor. Als het dan tóch lukt, is dat geweldig. Ik woon nu met mijn partner en zoontje op drie hoog in een appartementengebouw zonder lift, vlakbij de plek waar De Schouwenaar komt. Straks heb ik in dezelfde buurt een mooie ruime woning met tuin. Ik ben echt een geluksvogel.'