BEVERWIJK - Ook in januari gaan we weer twee zaterdagen met vrijwilligers zaailingen oogsten in Beverwijk. Iedereen die komt helpen, mag gelijk boompjes meenemen en de overige zaailingen worden opgeslagen om eind van de winter uit te delen.

Aanstaande zaterdag 13 januari en 27 januari gaan we o.a. esdoorns, hulst en vlier oogsten in park Westerhout, waarbij we de 27e worden geholpen door de scoutinggroepen van Admiraal van Kinsbergen.

Ervaring is niet nodig en een deel van de dag aansluiten is ook mogelijk.

Gratis boompjes en struiken voor eigen tuin

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook in Beverwijk. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we duizenden boompjes en struiken een tweede kans geven.
De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt de omgeving te vergroenen, klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke tijd in de natuur.

• Wat: Oogstdagen zaailingen Meer Bomen Nu
• Waar: Verzamelen bij Kinderboerderij De Baak.
• Wanneer: zaterdag 13 en 27 januari, van half 10 tot half 4
• Meedoen? Maak een vrijwilligersprofiel aan op www.meerbomen.nu/ik-doe-mee of meld alleen aan voor 13 januari via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1594 en voor 27 januari via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1596 .

Meer informatie bij Marijke Twisk meerbomennu.beverwijkheemskerk@gmail.com of 06-17596645