HEEMSKERK - Het afgelopen jaar stond gezonde voeding als nooit tevoren in de spotlights. Steeds meer mensen zoeken gezonde producten van lokale boeren en ambachtelijke producenten. De Europese beweging “Boeren en Buren” beantwoordt deze trend met inmiddels meer dan 140 Buurderijen in België en Nederland. De Buurderij is een plek die buren (de consumenten) in contact brengen met boeren (de producenten) uit hun omgeving.


Ook in Heemskerk zijn boeren en ambachtelijke producenten te vinden waarbij duurzame, gezonde producten voorop staan. Producten die geproduceerd worden met respect voor de natuur en de lokale kringlooplandbouw.

Beeldt u zich nu even een plek in waar ze allemaal worden samengebracht. Dat zou toch geweldig zijn? Dat is precies wat er in Heemskerk bij Buurderij De Duinrand gerealiseerd wordt! De Buurderij opent woensdag 16 juni 2021 de deuren om u als buur te verwelkomen. Vanaf 3 juni tot 14 juni kunt u de eerste bestelling plaatsen via het online platform De Duinrand - Boeren & Buren. De eerste bestelling haalt u af tijdens de opening van de Buurderij, daarna kunt u dit wekelijks doen.

De Buurderij is een korte keten initiatief dit houdt in dat u als buur direct koopt bij de producent. De leverancier van groente en fruit is zorgtuin De Duintuin die onbespoten groenten en fruit teelt, met hulp van mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De zorgtuin is gericht op het bieden van zinvolle dagbesteding, ontwikkelingsmogelijkheden en een leuke werkomgeving. Hiernaast biedt De Duintuin de Buurderij een trefpunt voor de buren om wekelijks hun bestelling te kunnen afhalen.

De gepassioneerde Buurderij-verantwoordelijken André en Tamara geloven dat vitaliteit hand in hand gaat met een gezond voedingspatroon en bieden daarom in de Buurderij De Duinrand een groot assortiment aan. Heerlijke verse producten als groenten, fruit, vlees, zuivel, eieren en meer.

's Morgens geoogst en 's avonds op je bord, wie wil dat niet?

Als u lid wordt van de Buurderij kunt u direct via het online platform van Boeren en Buren uw bestelling plaatsen. Deze kunt u elke woensdag afhalen tussen 15.30 en 17.30 uur op de Rijksstraatweg 205A in Heemskerk. U koopt er wat u wilt, hoeveel u wilt en wanneer u wilt.

Meer informatie kunt u vinden op De Duinrand - Boeren & Buren, daar kunt u zich ook aanmelden als buur.