BEVERWIJK - Op dinsdag 16 mei zwemmen vader en zoon tegelijk af voor hun A-diploma in het Sportfondsenbad Beverwijk.

Shyar is vader van 3 kleine kinderen, hij ging op volwassenen zwemles omdat hij niet kon zwemmen. Zijn zoon Ali van 7 jaar en dochter Shiraf van 6 jaar zitten ook op zwemles. Vader Shyar wilde graag samen met zijn kinderen kunnen zwemmen, dan kan hij ze helpen. Zijn vrouw gaat ook op zwemles zodra vader klaar is verteld ze.

Op dinsdag 16 mei mogen vader en zoon tegelijk afzwemmen voor hun A-diploma. Eerst met kleding aan over hun zwemkleding watertrappelen en daarna meteen door een lange baan zwemmen. Zoon Ali doe zo goed zijn best dat hij eerder aantikt dan zijn vader. Dan mag alle natte kleding uit en moeten ze door het gat zwemmen. Samen springen ze er tegelijk in want het duikzeil heeft 2 gaten. Met een groot applaus en een grote glimlach komen ze boven en zwemmen ze meteen door.

Juf Angreth heeft van te voren gezegd welke oefeningen ze moesten uitvoeren. Schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, puntmunt van je rug op je buik draaien en terug het komt allemaal aan bod. Dan 3 slagen zwemmen en drijven als een zeester met je gezicht in het water en dan 3 slagen en drijven op je rug als een zeester. Als laatste nog een keer 1 minuut watertrappelen, ook dit lukt perfect! Ali zegt dat hij de borstcrawl de lekkerste slag vindt. Vader Shyar zegt dat hij de rugcrawl het gemakkelijkst vindt.

Juf Angreth reikt de wel verdiende diploma’s uit aan vader en zoon. Shyar bedankt haar voor de fijne zwemlessen en hij gaat door voor zijn B-diploma net als Ali. Allebei van harte gefeliciteerd namens het hele team van het Sportfondsenbad Beverwijk. Zo zie je maar je bent nooit te oud om je zwemdiploma halen kijk op de website voor meer informatie over volwassenen zwemles of zwemles voor kinderen. www.sportfondsenbadbeverwijk.nl