HEERHUGOWAARD/BEVERWIJK - Lokale bierbrouwerij Hans en Grietje staat met bierglazen, -flessen en -viltjes in de expositie "Glinsterend glas" van Museum Kennemerland in Beverwijk.


In de tentoonstelling van divers glaswerk is voor de heropening van het museum op zaterdag 6 juni een vitrine toegevoegd die bomvol staat met bijzondere bierglazen van lokale, ambachtelijke bierbrouwers. Er zijn geen thuisbrouwers vertegenwoordigd, maar enkel brouwerijen waarvan de bieren door iedereen geproefd kunnen worden. Brouwerij Hans en Grietje is 1 van de 21 brouwers zijn die in de vitrine te zien zijn. Naast Brouwerij Hans en Grietje uit Heerhugowaard zijn ook vier bierbrouwers uit Alkmaar vertegenwoordigd met hun bierglazen en -flessen.

Brouwerij Hans en Grietje is vernoemd naar de brouwer Hans Verbocht en zijn vrouw Ilona Verbocht. Het is een kleine familie brouwerij met focus op ambachtelijk speciaalbier dat zoveel mogelijk regionaal geproduceerd wordt. Hiermee willen zij een gevestigde naam worden in de regio. Momenteel heeft de brouwerij van speciaalbieren 4 bieren in het assortiment: een witbier (Witte Bastaard), donker rookbier (Dekselse Feeks), bockbier (Schuurbok) en een dubbel (Zetel van Jewelste). Voor meer informatie, en bestellen van de bieren, kun je terecht op de website www.brouwerijhansengrietje.nl.

Het museum Kennemerland aan het Westerhoutplein 1 in Beverwijk gaat op zondag 6 juni weer open. Vanaf 14.00 uur zijn bezoekers welkom. Wel dient vooraf een tijdslot gereserveerd te worden via reserveren@museumkennemerland.nl en is er geen toegang bij gezondheidsklachten. Bovendien dienen de handen ontsmet te worden bij binnenkomst en is een mondbescherming verplicht vanaf 14 jaar. Volwassenen betalen 5,50 Euro entree.