BEVERWIJK - Op dinsdag 13 maart viert Beverwijk de 62e editie van de landelijke Boomfeestdag. Op deze dag planten leerlingen van basisschool De Wilgenroos, samen met wethouder Dorenbos, om 13.00 uur een aantal fruitbomen aan de Wilgenhoflaan.

Tijdens de jaarlijkse Boomfeestdag worden door het hele land vele bomen geplant. Belangrijk, want bomen verfraaien niet alleen onze leefomgeving, ze leveren ook nog eens een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit. In de bijvriendelijke gemeente Beverwijk worden dit jaar zes fruitbomen geplant. Deze bomen zijn een belangrijke voedselbron voor bijen. Daarnaast mogen de leerlingen allemaal een vlindervriendelijke bloembol planten.

Thema

Landelijk wordt Boomfeestdag gevierd op woensdag 14 maart. In verband met de staking in het basisonderwijs viert Beverwijk Boomfeestdag een dag eerder, op dinsdag 13 maart. Het landelijke thema voor Boomfeestdag is dit jaar: ‘Maak het buiten beter’. Dit thema is gekozen met het oog op de huidige klimaatproblematiek. De aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van gemeentelijke klimaatdoelen. Door tijdens de Boomfeestdag samen met kinderen bomen en bossen te planten, helpen zij dus ook mee aan het verbeteren van het milieu, maar leren zij ook de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien. Kortom; tijd voor Operatie Boomfeestdag!