BEVERWIJK - Beverwijk Uit de Kunst brengt sinds 2003 publiek en makers samen in het culturele hart van de stad. Iedere twee jaar is er rondom het Kerkplein een groot festival waar je optredens kunt zien, presentaties meemaakt en heerlijk kunt eten en drinken. Een gezellige dag vol bekende gezichten en verrassende nieuwe ontdekkingen!

In 2021 vieren we Beverwijk Uit de Kunst op een andere manier dan anders: de hele maand juni kun je op locatie met cultuurmakers kennismaken. Het programma is net zo uitgebreid als in voorgaande jaren: er is dans, muziek, fotografie, theater, erfgoed, beeldende kunst en meer! Zo is er elke zaterdag een BUK Pubquiz met live muziekoptredens en zijn er workshops voor kinderen en ouderen.

De activiteiten in de eerste week

Literaire ontmoeting met Tommy Wieringa
De bibliotheek IJmond Noord start op dinsdag 1 juni Beverwijk Uit de Kunst met een literaire ontmoeting met Tommy Wieringa. In deze online lezing van 20:00 tot 21:30 uur werpt Tommy Wieringa, bekend van boeken als ‘Joe Speedboot’, ‘Caesarion’ en ‘De heilige Rita’ zijn licht op de grote thema’s milieu, klimaat en mentaliteit zoals beschreven in zijn nieuwe bundel 'Gedachten over onze tijd’. Ook spreekt hij over ‘Een mooie jonge vrouw’, het Boekenweekgeschenk van 2014 over een viroloog. Daarin werd al op de huidige pandemie vooruitgewezen.

(Live) radio maken
Op woensdag 2 juni biedt Radio Beverwijk kinderen de mogelijkheid een kijkje te nemen aan de andere kant van de radio. Ze maken kennis met de studio, de makers en mogen live in de uitzending vertellen over hun hobby, school, sport of wat ze maar willen. Vanaf 14:00 zijn de kinderen welkom in de studio. Reserveren verplicht.

Avonturen van Staal
Zaterdag 5 juni neemt gids Nikki Kröder de kinderen mee op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Tijgeren door het hoge gras, het geluid van de stalen zee laten klinken, de kunstwerken vangen in een tekening van grafiet en roestige duinen beklimmen. Dat alles vanaf 14:00 uur bij het beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee. Ook hier graag vooraf reserveren.

BUK Pubquiz met De Neven van Ed bij het Muziekfort
Op de zaterdagavonden in juni is het feest met de BUK Pub Quiz. We starten 5 juni om 20:00 uur met een online quiz vanuit het Muziekfort. Daar stelt presentator Markjan Oosterhoff de vragen en verzorgt de rock, pop en bluesband De Neven van Ed de muziek. Doe via YouTube mee aan de pubquiz vanuit je woonkamer, tuin of elders en test je kennis over muziek, sport, media, maar ook het culturele leven in Beverwijk. Een bijbehoren borrelpakket voor thuis bestel je natuurlijk bij de samenwerkende lokale horeca.

Fruitig schilderen
De maandagmiddagen zijn gereserveerd voor de senioren. Samen met het ouderenprogramma ‘Lente op ’t Plein’ organiseert Beverwijk Uit de Kunst de highlights uit het kunstzinnige en culturele aanbod voor senioren. Yvonne Zomerdijk trapt af op maandag 7 juni in Nieuw Akerendam waar de bewoners gaan schilderen in de kleurrijke acrylverfworkshop ‘Fruitig Schilderen’.

Cultuur@CruyffCourt
Op het Cruyff Court aan de Huiderlaan bruist het vanaf 8 juni elke dinsdagmiddag van de cultuuractiviteiten voor kinderen van 8 t/m 15 jaar met workshops DJ & Productie en Breakdance aangeboden door docenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het maken van een kunstwerk voor het Cruyff Court met kunstenaars uit Studio O. De workshops starten om 14:30 uur.

Alle activiteiten van Beverwijk Uit de Kunst in de maand juni zijn gratis. Voor de meeste activiteiten vragen we je wel even te reserveren als je wilt meedoen. Reserveren kan via de website www.beverwijkuitdekunst.nl. Voor deelname aan de quiz is reserveren vooraf niet nodig. De inloggegevens om deel te nemen worden een dag vooraf gepubliceerd op dezelfde website. Ook bij het Cruyff Court is reserveren niet nodig. Gewoon komen en spelen maar!

Wil je meer weten over deze activiteiten of alvast het gehele programma van de maand juni zien, bezoek dan de geheel vernieuwde website www.beverwijkuitdekunst.nl en maak kennis met de cultuurmakers!