BEVERWIJK - Ook komende week staan er weer volop inspirerende en gezellige activiteiten op het programma van Beverwijk Uit de Kunst. Deze 10e editie van Beverwijk Uit de Kunst duurt immers geen dag, maar de hele maand! Waar voorheen publiek en cultuurmakers elkaar konden ontmoeten tijdens een eendaags festival rondom het Kerkplein, vinden alle activiteiten dit jaar plaats in de gehele maand juni op verschillende locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee. Het programma is net zo uitgebreid als in voorgaande jaren: er is dans, muziek, fotografie, theater, beeldende kunst en meer! Ook de komende week is er weer van alles te doen.

Voetstappen in het zand
Op zaterdag 19 juni kun je in de voetstappen treden van de eerste bewoners van onze omgeving. We volgen hen op hun tocht, maken een eigen voetafdruk en speelgoed als vlaspoppetjes en een molenspel. Voor kinderen en gezinnen vanaf 14:00 uur in het Museum Kennemerland.

Online pubquiz vanuit Poppodium Beverwijk
Na twee eerdere succesvolle pubquizzen op de zaterdagavond vormt op 19 juni het nieuwe Poppodium Beverwijk het toneel voor de derde digitale BUK Pubquiz. De muzikale ondersteuning van de show wordt verzorgd door de eigenzinnige Beverwijkse indieband Dogs Called Kitty, die een mix brengt van Rock, Ska, Reggae, Disco, Rap, Funk, Soul, New Wave en zelfs een punk. Om 20:00 uur start de uitzending die te zien is via www.Beverwijkuitdekunst.nl.

Leestafel Kunst in boeken

De maandagmiddagen zijn gereserveerd voor de senioren. Samen met het ouderenprogramma ‘Lente op ’t Plein’ organiseert Beverwijk Uit de Kunst de highlights uit het kunstzinnige en culturele aanbod voor senioren. Op maandag 21 juni, 14:00 uur brengt de bibliotheek hun maandelijkse leestafel, je weet wel, dat online boekenprogramma waarin het presentatiekoppel Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren je aan de hand van een thema tipt over allerlei boeken. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst is het programma geheel gewijd aan ‘kunst in boeken’.

Dansclip

Op woensdag 23 juni kun je meedansen met Totally Dance en een toffe dansvideoclip maken. Na een opwarming om 14:00 uur ga je aan de gang met de choreografie en de aankleding. Daarna loopt de camera en is het …. Actie!. De dansclip wordt na montage ook geplaatst in de social media van Beverwijk Uit de Kunst en kun je dus altijd terugzien.

Alle activiteiten van Beverwijk Uit de Kunst in de maand juni zijn gratis. Voor de meeste activiteiten vragen we je wel even te reserveren als je wilt meedoen. Reserveren kan via de website www.beverwijkuitdekunst.nl. Op die website ben je ook aan het juiste adres voor meer kunst en cultuurtips voor de maand juni, zoals de cultuurworkshops elke dinsdagmiddag op het Cruyff Court, de exposities bij de KOP van WaZ en de theatervoorstelling Waakvlam bij Beeldenpark Een Zee van Staal.