BEVERWIJK - Het Kennemer Theater brengt amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren voor het eerst naar Beverwijk op zondag 5 februari. Gastvrije huiskamereigenaren verwelkomen de buurt voor optredens van lokale amateurkunstenaars. Het Kennemer Theater is op zoek naar huiskamers en lokale acts. Aanmelden kan tot zondag 18 december.

Inmiddels hebben 33 steden door het hele land hun gastvrijheid getoond tijdens Gluren bij de Buren, de beurt is nu aan Beverwijk. Het festival verlaagt de drempel voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan de lokale amateurkunsten. Organisator Brigitte Eskes van het Kennemer Theater: “We hopen van de hele stad een festivalterrein te maken en alle wijken erbij te betrekken.”

Buurtbewoners kunnen intieme optredens in de wijk bijwonen. Er wordt geen entreegeld geheft, maar een vrijwillige bijdrage bij de entree is gewenst. Elke act treedt drie keer een half uur op, zo kunnen bezoekers van optreden naar optreden hoppen en de gehele buurt ontdekken.

Huiskamers en lokale acts gezocht

Alle amateurkunstenaars kunnen het Gluurpodium betreden; van rappers tot jazzbands, balletdansers tot spoken word artiesten of goochelaars tot hobby-gastsprekers.
Het formaat van de huiskamer maakt niet uit, alleenstaande boerderij of studentenkamer, alle huizen in alle wijken van de stad kunnen meedoen.

Aanmelden kan tot zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren is naast acts en hosts op zoek naar lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken. Onder andere buurthuizen, zorgwoningen of culturele instellingen kunnen contact opnemen met de organisatie.

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door het Kennemer Theater in samenwerking met Stichting de Bühne.

Algemene informatie
Datum: zondag 5 februari 2023
Tijden: 12:00 - 17:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren 2023 vindt plaats in Amersfoort, Beverwijk, Delft, Alphen aan den Rijn, Assen, Baarn, Bloemendaal, Den Haag, Ede, Emmen, Enschede, Gouda, Haarlem, Helmond, Hilversum, Leiden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Utrecht, Zoetermeer, Zeist