BEVERWIJK - Een fantastische bloem maken of op speurtocht door Goeie Grond. Neem je familie en/of vrienden mee naar Museum Kennemerland in de herfstvakantie!


Op woensdagmiddag 25 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van groep 3 en 4 samen met kunstenaar en organisator Jaap Velserboer zelf stempels maken en daarmee de allermooiste bloem ter wereld stempelen. Een bloem die nog fantastischer is dan de zwarte tulp in de 17e eeuw! Een bloem waar ze in het Heemskerkerduin nog een puntje aan kunnen zuigen!!! Afdrukken gaat met alle kleuren verf op alle kleuren papier. We beginnen om 13.30- en het duurt tot maximaal 15.45.

Op zaterdag middag 28 oktober kijken kinderen in de leeftijd van groep 5, 6 en 7 naar bijzonder verhaal over tuinieren op film verteld door Piet Paree. Daarna gaan ze speuren in de tentoonstelling en kunnen ze een gedicht of tekening maken over hun kijk op de tuinbouw. Er zijn museumgidsen aanwezig voor uitleg en vragen. Deze activiteit start vanaf 14.00 uur en het kost ongeveer een uur tijd om alles te doen.

De tekeningen en gedichten worden voor de rest van de tentoonstelling getoond aan het publiek. De activiteiten zijn gratis voor kinderen, begeleiders kunnen zelf het museum bezoeken, voor hen geldt de normale toegangsprijzen. Ze mogen ook in het Historisch Informatie Centrum wachten.

De tentoonstelling Goeie Grond over de tuinbouw in het Midden-Kennemerland wordt verlengd tot en met 29 oktober. Inmiddels is de tentoonstelling verrijkt met een van de gedichten die stadsdichter Mattijs Reinen maakte voor de buitententoonstelling op boerderij Zuid Endt

Het museum is geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Toegangsprijs 5,50. Gratis voor kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, Vrienden van het Museum, leden HGMK, ‘Vereniging Rembrandt’ en ICOM